sssutti.blogg.se

Gott nytt år! xD

2013-12-31 @ 16:57:00 Filed in: Allmänt 2013-2014
Kommentarer: 0
 
 
 Har vänt om dygnet helt. Somnade vid sex på morgonen och vaknade 4 på dan. Har hunnit äta
"frunch" (frukost lunch). Ska nog sova mer. Då blir man utvilad till när det är dags för fyrverkerier. Ska bara se, för vi har inte köpt nå raketer. Suuuug! Vi har ju nada...

Trötthet

2013-12-31 @ 00:20:00 Filed in: Allmänt 2013-2014
Kommentarer: 0
 
 
Sov i typ 3 timmar inatt. Vaknade vid 8 och gjorde
frukost. Var själv hemma för mamma och brorsan jobbade. Såg på tv och hade tråkigt, så satt och ritade en stund. Efter det somnade jag framför tv:n. Sen kom brorsan hem och sen mamma. Sen for mamma med Birger till en vi känner i Ersnäs. Då blir det jag och brorsan hemma själva. Kommer nog att få vara själv på nyårsafton. För att brorsan sa om att han ska till stan och dricka med några av hans kompisar

Storyn bakom fotbollen

2013-12-29 @ 23:19:00 Filed in: Allmänt 2013-2014
Kommentarer: 0
 
I Thailand spelade jag för skolans lag. Alla var inte särskilt bra, för att det bara var skollag. Man tränade knappt på tekniken eller såna där långa passningar. Man skulle bara duga, alltså att vilja vara med och ställa upp för skolan. När jag kom till Sverige tänkte jag inte alls på fotbollen. Jag började för att Kalle sa att det var bra sätt att skaffa nya vänner, att kunna lära känna nya människor. Jag började då träna med Sundoms IF, men fick inte spela för att jag inte hade tränat länge nog. Sen så förslog Kalle att kanske det skulle vara bra om jag började träna fotboll i Råneå istället, för att jag skulle gå i skola där om några år (Högstadiet). Så jag började då träna med IFK Råneå 98/97. Jag minns att första gången var lite pirrigt. Jag förstod knappt vad övningarna gick ut på, och jag kunde ju inte alla fotbolls-ord och sånt. Men jag kände mig välkommen och accepterad som en i laget. Ett år senare (2008) började vi 97:or träna med Sundoms IF som jag hade tränat med förrut. Vi spelade då både för IFK Råneå och Sundoms IF. Jag lärde känna många bra människor i båda lagen. De var vänliga och pratglada osv. Jag tyckte att alla var bra männsikor, alltså inte så dära elak och bitchiga. Ingen var ju det. Alla snackade med alla i laget, och ingen kände sig utanför och så. 
 
Storyn om Gammelstads IF
 
Jag började i Gammelstads IF sommaren 2011. Anledningen var för att Amanda skulle börja där för att hennes mamma flyttade till Gammelstan, och sen skulle Klara också börja där. Jag tänkte på att det skulle vara lättare för mig och Kalle med skjuts till träningar och matcher osv. Så att våra föräldrar kunde turas om att skjutsa oss. Och självklart därför att jag också ville spela och vara med dessa två härliga personer. Att spela med Gammelstads IF har varit en sån bra äventyr. Vi spelade så bra första året när vi började spela i G-stad. Vi slutade som 2:a i serien 2011. Vi åkte också till Umeå Fotbollsfestivalen och fick en bronsmedalj. Jag kom ihåg att den avgörande matchen var riktigt spännande. Vi och den norska laget fick kämpa hårt. Men det var vi som gjorde mål i tilläggstiden (3-2). Vilken härligt känsla det var att vinna! Vi fick också bronsmedalj i LuleåSpelen. På vintern var vi med i Futsal Lilla VM i Malmberget, där vi sov i en övergiven skola, haha. Vi spelade bra och kämpade verkligen, och slutade med att vi fick silver. 
 
Sommaren 2012 var vi med i InternetBay Cup som spelades i Luleå och vi fick silver, Trångfors kom etta då. Vid hösten åkte vi till Spanien och var med i Costa Brava Cup,(Nära Barcelona) Vi bodde på hotellet där andra fotbollslag också bodde, bara danskar. Maten och vädret var så amazing. Vissa ställen var vi på påminnde mig så mycket om Thailand. Det gick bra med matcherna, men sen så förlorade vi i kvartsfinalen. Men att vara där var ju helt amazing för mig. Ska fara dit nån gång när jag blir äldre.
 
2013 spelade vi i division 3, mot de som var äldre. Men det är bra träning att spela mot de äldre. Men det har ändå gått bra tycker jag.Vi var med i Umeå Fotbollsfestival och fick ännu en bronsmedalj, antar att vi gillar att komma trea. Vi kom fyra i Pite Summer Games. Silver fick vi i en till cup som spelades i Boden Arena.
2014 får jag se med hur det blir om jag ska fortsätta eller inte...beror på om andra också fortsätter
 
 

Questions

2013-12-29 @ 09:30:00 Filed in: Allmänt 2013-2014, Frågor
Kommentarer: 0

Fyra frågor om förhållanden.
Är du singel? Mm
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nja, kanske lite
Hur många har du varit kär i? bara en person
Är du kär just nu? Nja

 

frågor om dig själv.
Namn? Suthida Phis-Ngam.  och Namfon
Smeknamn? Sutti, Fon, Poo, Fia
När fyller du år? 26 September
Ålder? 16
Vart bor du? Persön, Luleå
Bor tillsammans med? Mamma och bror
Färg på ditt hus? Gul/vit
Hus eller lägenhet? Hus
Klass? BF1
Vilket år tar du studenten? 2016

Några piercingar? bara öronen
Vad har du på dig just nu? mjukisbyxor, nå grå hoodie och underkläder ofc
Vad tycker du mest om hos dig själv? Att jag är snäll
Vad är du bra på? typ fixa, eller brukar komma på vad som är fel med många olika grejer typ (Tv, Dator, Tele)
Vem älskar du mest på denna jorden? typ vänner, och min familj i thailand som jag knappt minns
Sover du hellre själv än tillsammans med någon? kan inte ens sova! Men annars så hellre med eller samma rum som någon

 3 frågor om dina vänner.

Vem vet allt om dig? tror att ingen gör det
Vem är den roligaste av dina vänner? Nicco, Emmie
Vem är snyggast av dina vänner? alla ser bra ut

5 frågor om idag.

Vad har du gjort idag? hållit på med dator och tv
Vad ska du göra nu? Ska se på Scooby Doo film
Har du gjort något dåligt idag? nä, det tror jag inte
Vad har du ätit idag? Apelsin och ett äpple
Vad händer idag? städa och diska

Annat.
Hur mår du just nu? Vet inte, antar as usual. (trött)
Är du hungrig nu? Nja
Vad är klockan nu just nu? 09.25
Vilka sidor på Internet är du inne på just nu? Facebook, Blogg.se, Tumblr, Swefilmer, Google.se

Musik.
Lyssnar du på musik just nu? Japp, Jason Walker- Echo
Vilket är ditt favoritband/artist? Drake, Justin Bieber, Eminem, Chris Brown, Kid Ink, Lorde
Vad gillar du för musik? Pop, RnB, HipHop, Rap. Beror på humöret. Men mest lugnande låtar som får en att tänka mycket. Så där låtar som påminner om mig eller nån speciell person

 

 


Lördag 28/12

2013-12-28 @ 21:16:00 Filed in: Allmänt 2013-2014
Kommentarer: 0
Indiana Jones maraton...
 
 
You're all that matters to me, yeah, yeah,
Ain't worried about nobody else
If it ain't you, I ain't myself
You make me complete

Ännu en chill helg (FF)

2013-12-28 @ 05:01:00 Filed in: Allmänt 2013-2014
Kommentarer: 0
 
Mamma for till Birger igår (fredag). Så det är jag och brorsan som är hemma själva, som vanligt alltså. Det enda jag har ätit till frukost varje dag är omelett, korv å sallad, och middag äter jag julmat som var kvar. Det blev ganska mycket över, för det var bara jag och Birger som åt det i julafton. Så det blir mer mat till mig i helgen, för brorsan äter ju nästan bara ris och nå mer thaimat..
 
Har fortfarande svårt med sömnen. Får se hur/vad jag ska göra för att det ska bli bättre. Därför vilar jag från fotbollsmatchen nu på söndag. Inte ska man spela om man inte mår bra deep inside.
Fick höra varför jag får de dära "sömnattack" (att man vaknar och är förlamad och inte känner nå alls, och att man kan hallucinera. Ibland kan man få dampryck medan man sover och sedan vaknar) Personen sa att man kan ha det för att man känner sig svag, trött, ledsen, stressad och att det är för mycket som händer i hjärnan eller nåt. 

Julafton

2013-12-27 @ 00:58:00 Filed in: Allmänt 2013-2014
Kommentarer: 0
 
Julen var väl bra. Vi firade hemma och åt god mat. Jag fick en mobil Samsung Galaxy S3, och presentkort till Stadium av farfar som vanligt. Brorsan hade fått en skoter som julklapp förra månaden. 
 
Snart är det nyår, och jag vill inte fira hemma med familjen. Vill fira med nån annan. Förra året trodde jag att jag skulle va med några, men det slutade med att jag blev själv (hemma). Firade då med datorn och tv:n.. 
 

Jullov

2013-12-22 @ 17:07:00 Filed in: Allmänt 2013-2014
Kommentarer: 0
 
Under jullovet blir det väl att vara hemma och ser tv. Tror att jag ska plugga lite matte, eftersom sista provet gick as dåligt. Man skulle ha 15 poäng för att få godkänt, och jag gjorde bara till 18 uppgifter. Inte säkert om jag får godkänt!
Jag saknar min mobil så himla mycket, så jag drömde att det var en kille som hade hittat den och ringde hem till oss. Men han gav aldrig tillbaka den... Och sen var drömmen över.
Tappade datorn i golvet nyss, och all skräp i tagentbordet for bort. Haha nice.
 
"There's just so much pain.
And I'm alone with it all."
 
 
 
 

Chill helg

2013-12-22 @ 01:00:00 Filed in: Allmänt 2013-2014
Kommentarer: 0
(Tumblr) YOLO!
 
Snart är det jul. Bara 2 dagar kvar. I år ska vi fira hemma, vi tre och Birger och kanske två till som är mammas kompis å hennes dotter. Det blir då första gången vi firar jul hemma. Jag hoppas att mamma lagar svensk mat typ korv och köttbullar å sånt, för är lite less på thaimat. 
På måndag ska jag kanske åka in till Storheden och köpa en ny mobil. Men har ingen aning vilken jag ska köpa, antingen nån Samsung eller iPhone. Har bara 3800 kr på kontot, så det blir väl en billigt mobil. För har inte råd att slösa bort all pengar.
 
i’m jealous of 
your pillows
and of your sheets
 
i want to hear
the sound of 
your heartbeat♥
 
 

Tattoo mood

2013-12-21 @ 06:37:00 Filed in: Allmänt 2013-2014
Kommentarer: 0
 
Har fortfarande problem med sömnen. Det enda jag kan göra är att övertyga mig själv att det inte finns nå fara alls, så att jag kan sova. Att man kan styra sina mardrömmar kanske inte är så lätt, men att försöka är inte fel. 
Och att när man blir förlamad när man vaknar och inte känner nåt alls, och känner att man inte kan andas och får plötsligt panik är skrämmande. Men man kanske kan säga till hjärnan att vakna upp. I början trodde man att man var galen eller nåt. Bara att man börjar inbilla sig massa saker för att man har gått igenom some good and many horrible things... Att man aldrig kan drömma om good things längre känns inte så bra. Det känns som att hjärtat är empty..att den inte får kärlek alls. Kanske därför den gör så ont ibland. 
 
 
 

OMG My phone is gone!

2013-12-18 @ 21:32:00 Filed in: Allmänt 2013-2014
Kommentarer: 0
Lost
 
Jag försov mig idag igen. Åkte med kl. 12:01 bussen från Persön, och det var då jag tappade min kära mobil :(
Jag tror att jag tappade den precis innan jag skulle kliva på bussen. Så nu är den antagligen nånstans i Persön,tror jag. Alltså hos nån som har hittat den. Jag försov mig, och förlorade min mobil och min Justin Bieber skal♥
Jag hade så mycket och bra bilder i den. Bilder när jag var i Thailand med familjen (när Kalle levde) och bilder när vi var i Spanien med laget. Och Simpsons Tap Out spelet :o  Åhh, verkligen inte min dag idag.
 
Funderade på att fråga om mina barnvakts pengar som jag inte har fått, för att jag inte vågade fråga om det.
Var barnvakt i en vecka i Sundom i sommaren.
Så måste nog fråga om jag kunde få pengarna för att köpa en ny mobil.
 
Och hade matte-prov klockan 3, och det gick inte bra. Det var som att man inte fick mycket tid på sig, att man inte fick tänka klart. Jag halvsov medans jag gjorde provet. Not good..
:(
 

 
 
 

Måndag Skolan 15/12

2013-12-16 @ 21:56:00 Filed in: Allmänt 2013-2014
Kommentarer: 0
Haft NK prov idag, och det gick bra. Det var inte så svårt. Jag hade tydligen inte redovisning idag, det var imorgon. Jag har varit lite överallt idag. Har varit hos skolläkare, och Studievägsledare om vad jag ska välja. Det blev Pedagogisk Inriktning. Det blir bäst så, tror jag :/
Var på stan efter skolan också, för väntade på bussen.
Fundera om jag ska på bio på fredag eller torsdag. Ska antingen se The Hobbit eller Biebers film Believe.

Måndag morning 15/12

2013-12-16 @ 08:30:56 Filed in: Allmänt 2013-2014
Kommentarer: 0
 
Klockan är nu halv 9. Sååå trött nu. Ska åka med bussen Kl. 09:11 från Persön. Vi har matte i första lektionen.Och sen efter lunchen så är det NK prov som jag knappt har tränat på, eller inte tränat på alls, och det ångrar jag mig nu att jag inte gjorde i helgen. Skit! Kommer att få mitt första F :o

Lördag 14/12

2013-12-15 @ 01:51:00 Filed in: Allmänt 2013-2014
Kommentarer: 0
Har inte gjort nåt särskilt idag. Vaknade vid 2 och sen bara såg på tv Nickelodeon och Disney Channel :)
Pluggade lite matte o.s.v
Har ju redovisning i Lärande o Utveckling på måndag:o neeeeeej;(
Almost same smile :3

Svåraste val ever-Fre 13/12

2013-12-14 @ 16:16:00 Filed in: Allmänt 2013-2014
Kommentarer: 0
Individuell studieplan
 
Fredag: Var på utvecklingssamtal och det gick väl bra. Skulle välja inriktning i Barn och fritidsprogrammet, men kan inte bestämma mig för det är as svårt. Så ska få tänka på det nu i helgen. Svårastes valet jag kommer göra.
 
Jag tycker att Fritidsinriktningen är kul. 
Men pedagogisk inriktning är bra att ha, alltså kurserna är väl important typ "nyttigt" att kunna. Så det är svårt att bestämma sig. Man väljer juu sin framtid :o

Mån och Tisdag 9-10/12

2013-12-10 @ 20:46:00 Filed in: Allmänt 2013-2014
Kommentarer: 0
Måndag: Ledigt från skolan idag!:) Vaknade 12. Sen åt havregrynsgröt med banan till frukost. Sedan somnade jag bort hela dan istället för att städa. Mamma jobbade till halv 5. Brorsan var å hämtade henne. Sen kom hon hem och skrek om att jag var lat och inte gör nå, och blablabla. Sen kl 22:00 såg jag på Paradise Hotel :) Alltså bästa säsongen ever! 
Aina, Samir och Paow. Ma favourites 
 
Tisdag: Åkte med brorsan till skolan. Hade Engelska. Sen andra lektionen var inställd för Beo (vår lärare) var sjuk. Hade hål då i över en timme. Efter lunch var det svenska, och Lärande o Utveckling. 
 
Klara, Amanda, Clara och jag åkte med Janne till Arcus till träningen. Träningen var helt förvirrande. För övningarna blev ju helt misslyckad på grund av att många inte förstod vad man skulle göra! 
Snapchat är populärast nu! 

Fre, Lör, Sön 6-7-8/12

2013-12-09 @ 02:09:00 Filed in: Allmänt 2013-2014
Kommentarer: 0
Fredag: Skolan var ganska chill. Vi fick sluta efter idrotten kl.14:00. Men sen så missade jag bussen som gick 14:06. Som tur var var Emelie fortfarande kvar å hade inte åkt hem med sin mamma. Så jag åkte med henne hem.  
 
Mamma och Birger kom hem från Thailand. De tog med sig en massa tabletter, ansiktskräm och frukt. Gott med lite thaithai frukt!!
 
Lördag: Vaknade 12. Satt ba typ i mitt rum hela tiden, och kollade på tv å sånt. Mamma for nånstans och brorsan var i garaget å byggde nå, så det kändes som jag var själv hemma.
 
Mamma åkte sen till Birgers hus i Tvärån i Älvsbyn. Då är jag å brorsan återigen hemma själva igen. Vi är ju vana att vara hemma själva nu, eftersom mamma far bort ganska ofta. Då blir det mkt fight mellan oss då, för han tjafsar så mkt -.-
 
Söndag: Vaknade vid 6 på morgonen, ofcourse. Minibussen som Janne (vår coach) körde kom och hämtade mig vid 8. Sen for vi mot Kalix för att spela Futsal DM. 
 
Vi gick inte vidare, men det var ju ändå kul. Fast mitt knä pajade lite i andra matchen.
Så irriterande! Vi åkte hem vid 14:15. 
•kom hem vid 3
•sov
•fick kebab pizza som brorsans kompis bjöd på
•sov
•såg tv 
Vid kl.21:00 såg jag på Sex And The City. Sen duscha å sova! •-•

Tors 5/12 Betyg

2013-12-05 @ 18:34:00 Filed in: Allmänt 2013-2014
Kommentarer: 0
Går ca 1km varje till bussen varje dag! Bra för hälsan :))
 
Vi hade ingen engelska imorse. Det var bara för de som skulle göra provet och omprovet (Engelska)
Fick tillbaka mitt prov på Lärande och Utveckling, fick E+ och högsta var E++ 
och så fick jag betyg A på skrivuppgiften om praktiken som vi var på. As nice att jag fick A! ^^
 
Ska ha träningen ikväll kl 20:00 - 22:00.
På Söndag ska vi vara med på Futsal DM (innefotboll) i Kalix. 

Gruppspel:

09.30 Luleå DFC - Gammelstads IF 
10.00 Malmbergets AIF - Sunderby SK 
11.00 Sunderby SK - Luleå DFC 
11.30 Gammelstads IF - Malmbergets AIF
12.30 Luleå DFC - Malmbergets AIF 
13.00 Gammelstads IF - Sunderby SK 
 
My lovely cousins<3  (mamma näst sist till höger)
Kusinerna betyder väldigt mycket för mig, särskilt hon som är i vitt kläd..
 
 
 
 
 

Ons 3/12

2013-12-04 @ 17:16:00 Filed in: Allmänt 2013-2014
Kommentarer: 0
Skola som vanlig idag. Många långa lektioner åså. Nk, Matte, Engelska, Kommunikation, Lärande o Utveckling, 
 
 
Ska börja skriva nå argument om att man inte behöver ha AM-kort för att kunna köra moped/ vespa, tycker jag. Den ska lämnas in imorgon, så måste bli klar idag. För hinner inte göra imorn, har träning klockan 20.00 å kommer hem vid 22.00 då!
 Det är jag det!
 
 I miss the summer ( Umeåfotbollsfestivalen)
 
 
 

RSS 2.0